NOTÍCIES DESTACADES.   Última hora.

  • HORARIS D’ATENCIÓ DEL CENTRE PER EVITAR EL CONTAGI DE LA COVID19.          09 de Novembre de 2020

A partir de dilluns 9 de novembre de 2020, l’horari d’atenció a pacients, per controlar l’aforament del centre,  amb motiu del virus SARS-CoV-2, que provoca la malaltia covid19, serà de 8 a 13h i de 15 a 19h. 

L’horari d’analítiques es manté de 7:50h a 10:30h


  •  MESURES A L'INTERIOR DEL CENTRE PER EVITAR EL CONTAGI DE LA COVID19.          14 d'abril de 2020

El virus SARS-CoV-2, que provoca la malaltia covid19, ens oblliga a pendre mesures molt estrictes a nivell intern per tal de permetre les visites dels pacients amb els professionals sanitaris, i a la vegada protegir a pacients i personal del centre del contagi. 

1.  Mesures d'higiene i desinfecció:   

- acudir al centre mèdic amb mascareta personal.
- neteja i desinfecció de mans en el moment d'entrar al centre.
- col·locació de mampares de metacrilat a les diferents recepcions del centre.
- eliminació d'objectes d'us compartit de les sales d'espera (revistes, premsa, joguines...)

2.  Mesures de funcionament

- en la mesura que sigui possible, acudir sense acompanyants per evitar l'acumulació de gent a l'interior del centre.
- intentar màxima punualitat amb l'horari de la visita concertada (evitar arribar abans d'hora).
- s'allargaran els temps entre visites per evitar l'acumulació de gent.
- es reduirà l'aforament de les sales d'espera per mantenir la distància de seguretat.
- es distribuirà la gent en les diferents sales d'espera.

  •  AMPLIACIÓ MESURES COVID19.          29 de març de 2020

Les darreres setmanes estem vivint probablement una de les crisis sanitàries i econòmiques més greus dels darrers 50 anys.  L’aparició d’un nou virus anomenat SARS-CoV-2, que provoca la malaltia covid19, s’ha convertit en un problema de salut pública global, ja que té una alta infectivitat, és a dir, es contagia molt ràpidament i fàcilment entre persones. Un 80% de les persones que es contagien  pel virus tindran símptomes lleus, però un 20% poden patir complicacions, sobretot respiratòries que en un petit percentatge de casos requereixi ingrés a UCI i provoquen la mort en un 2-4% d’afectats. Inicialment es creia que es complicaven els pacients de més de 60anys amb factors de risc associat, però s’ha vist que també pot afectar a persones joves. Les complicacions es deuen sobretot a una resposta immunitària exagerada per  la persona afectada, això significa que el sistema immunitari defensiu del pacient respon exageradament contra el virus provocant les complicacions que poden arribar a provocar la mort. 

Les autoritats sanitàries han recomanat des del primer dia la reducció de les relacions socials per evitar el contagi i l’expansió del virus. És una mesura extrema que té un impacte molt important a nivell social i a nivell ecomòmic, però que és del tot necessària. Això es fa sobretot per prevenir el contagi en persones de risc i per evitar la saturació dels serveis sanitaris, per tal de permetre que tots aquells pacients que pateixin complicacions, puguin ser atesos amb totes les garanties, sobretot aquells que requereixen UCI, ja que hem de tenir en compte que el número de llits i equipaments és limitat, i que quan un pacient presenta complicacions, haurà d’estar molts dies ingressat. 


Des del Centre Mèdic Medes hem adoptat les següents mesures: 

  • suspendre totes les visites i tractaments amb especialistes que no siguin urgents i es puguin reprogramar.
  • reduir  el personal del centre, administratives, auxiliar i enfermeria per la seva protecció i la dels nostres pacients, ja que el material de protecció personal és escàs durant aquests dies i existeix dificultat per a la seva compra, ja que està esgotat per l’alta demanda actual.
  • per responsabilitat professional i social hem decidit mantenir el servei de Medicina General i Pediatria per visites urgents i rutinàries, tant de forma presencial com augmentant les hores de consulta telefònica,  ja que estem convençuts que així ajudem a que el sistema sanitari públic no es col·lapsi, i es pugui atendre el pacients que puguin presentar complicacions pel Covid19 amb totes les garanties. 
  • finalment,  hem cedit material de protecció de què disposàvem en el centre com mascaretes i guants per tal d’ajudar als excel·lents professionals de la Sanitat Pública 

      


Tenim molt clar la importància de tots i per això et demanem la teva implicació. Tù pots fer molt per ajudar en la solució d’aquest problema.   #joemquedoacasa #joactuo #entretotspodem


  •  PRIMERES MESURES COVID19.             23 de març de 2020

Per responsabilitat professional i social, i per tal de col·laborar en la descongestió del sistema sanitari públic que durant aquests dies es troba gairebé a punt del col·lapse per la pandèmia Covid19 , mantenim  el servei de Medicina General i Pediatria en horari de 09:00h  a 12:00h per consultes urgents. Durant la resta del dia, per consultes de Medicina General podeu trucar al 972 675 000 (Extensió 23) i per consultes de Pediatria podeu trucar al mòbil 636 846 321.

També podeu enviar un correu electrònic  a  recepcio@centremedes.com

Hem re-programat les visites no urgents dels nostres especialistes.

Així mateix aprofitem per recordar que el més important en aquests moments és #joemquedoacasa per evitar la propagació del virus i permetre que el sistema sanitari públic pugui atendre els casos complicats amb totes les garanties. #entretotspodem