BLOG

molt més que medicina estètica

medicina estètica no és només el físic, és veure's més guap@, sentir-se millor, i en el fons gaudir d'una millor salut general.

En aquest espai, no parlarem únicament de tractaments mèdics. Podràs consultar tractaments de medicina estètica, però també curiositats, trucs i consells per cuidar la teva pell i enlentir el procés natural d’envelliment.

Cuidar la pell en temps de pandèmia  

Dr. David Moriscot        24 de gener de 2021    


Una de les mesures de prevenció que s’han mostrat més necessàries i efectives en el control de la transmissió del virus Sars Cov2, reponsable de la malaltia Covid19 són les mascaretes. Aquest accessori inseparable de les nostres vides, és a la vegada responsable de l’aparició de múltiples alteracions a la pell de la cara.

L’augment de sudoració , la fricció i la falta d’oxigenació provoquen sequetat de la pell, irritació, vermellors, dermatitis, acné i rosàcea entre d’altres. Com a conseqüència de l’ús de mascareta durant hores fa que es crei un micro ambient que afavoreix les lesions citades. 

OPCIONS DE TRACTAMENT Malgrat no disposem d’una solució miraculosa, si que existeixen rutines que podem incorporar al dia a dia per minimitzar les complicacions.

Cambiar la mascareta amb freqüència. 

Si la mascareta és de roba, desinfectar-la de forma regular.

Mantenir la pell hidratada utilitzant cremes hidratants per pell seques o sensibles, i gels hidratants no comedogènics per pells grasses o acnèiques.

Evitar exfoliacions repetides de la pell per evitar la pèrdua de funció de barrera natural.

Hidratació general i freqüent de la pell amb productes com l’Aigua Thermal. 

En casos més greus es poden requerir tractaments més específics que hauran de ser prescrits per un metge, com poden ser cremes amb corticoïdes, antibiòtics…

Tractaments mèdico-estètics com la hidratació cutània amb mesoteràpia o l’ús de factors de creixement s’està mostrant molt efectiu.

Com a últim punt, però no menys important, cal considerar l’estrés i ansietat com a factors que poden provocar i/o empitjorar els problemes cutanis. Totes les mesures encaminades a reduir l’estrès ajudaran a millorar l’aspecte de la pell i alentir els processos d’envelliment cutani.
si necessites més informació o vols enviar algun comentari, clica aquí